Newsroom

Xella partnerom online konferencie „Rekonštrukcie historických budov“

Konferenciu Rekonštrukcia historických budov organizuje 21. marca 2023 spoločnosť AZ promo a jedným z partnerov je aj spoločnosť Xella. Tá má vďaka svojim minerálnym tepelnoizolačným doskám Multipor efektívne riešenie na zateplenie fasád historických objektov. Z tých posledných stačí spomenúť zateplenie rekonštruovanej Jurkovičovej Teplárne v Bratislave alebo pôvodného objektu Kesselbauerovej pekárne, ktorý je teraz súčasťou nového bratislavského rezidenčného projektu Rezidencia Kesselbauer.

XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Historické budovy – symboly svojej doby, ktoré potrebujú našu starostlivosť – a často aj zásadnú rekonštrukciu, s ohľadom nielen na energetickú efektivitu. Práve o tom bude marcová online konferencia Rekonštrukcia historických budov. Tešiť sa môžete na rozhovory s odborníkmi, zaujímavé reportáže a konkrétne tipy z praxe. Prvýkrát vo virtuálnom prostredí.

Hlavné témy konferencie:

– ako NPÚ pristupuje k modernizáciám historických budov s cieľom energetickej efektivity

– aké energetické úpravy sú pre historické budovy vhodné

– aké parametre musí pamiatkovo chránená budova splniť na získanie dotácií

– čo je cieľom projektu PROPAMÁTKY

– príklady z praxe:

– odsolenie a zateplenie fasád

– okná v historických budovách

– zateplenie budovy zvnútra

– reportáž z Hotela Andaz, ktorý zozbieral za svoju nedlhú existenciu už niekoľko cien, napr. prestížny Estate Award 2022, alebo ocenenie v kategórii „Najlepší interiérový dizajn komerčnej nehnuteľnosti“.

V programe vystúpi okrem Ludmily Šmerdovej, produktovej manažérky spoločnosti Xella mnoho ďalších zaujímavých hostí, napríklad Naděžda Goryczková, generálna riaditeľka Národného pamiatkového ústavu, Jiří Šála, energetický špecialista, Aleš Kozák, riaditeľ Inštitútu pre pamiatky a kultúru, Jakub Hrbek, riaditeľ sekcie realizácie projektov energetiky SFŽP, David Lukas, hlavný architekt spoločnosti UBM Development a ďalší zástupcovia partnerov konferencie. Programom bude sprevádzať moderátorka Michala Hergetová.

Ďalšie informácie o online konferencii Rekonštrukcia historických budov ponúka videopozvánka na kanáli YouTube, prihláška na účasť je na stránkach usporiadateľskej spoločnosti AZ Promo.

 


Sdílejte tento článek

.