Newsroom

Súťaž Murár 2022

Súťaž Murár 2022 na SOŠ stavebnej v Nitre ukázala chuť a snahu študentov z celkom 14 škôl. Po období pandémie a lockdownu mali konečne žiaci príležitosť ukázať svoje schopnosti a na akcii to bolo na prvý pohľad zrejmé.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Súťaž Murár 2022, podporovaná aj spoločnosťou Xella Slovensko, sa konala v dňoch 26.-28.4. 2022 na Strednej odbornej škole stavebnej v Nitre (Nábrežie mládeže 1). Zúčastnilo sa jej celkom 14 škôl, trinásť z nich slovenských a jedna česká – SOU stavební Benešov. Táto škola sa akcie zúčastňuje pravidelne, je to partnerská škola usporiadateľskej SOŠS Nitra.

Dvojčlenné družstvá súťažili v teórii i praktickom murovaní. Žiaci mali za úlohu vymurovať fragmenty z materiálov Ytong a Porotherm, potom aplikovali omietky Baumit. Najlepšie si viedli Gregor Púchovský a Andrej Smutný zo SOŠ stavebná Nitra, druhé miesto obsadila SOŠ technická Námestovo, na tretej priečke skončila SOŠ polytechnická Zlaté Moravce.

Po období pandémie a lockdownu mali konečne žiaci príležitosť ukázať svoje schopnosti a na akcii to bolo na prvý pohľad zrejmé. Na súťažiacich bola vidieť veľká chuť a snaha postaviť fragmenty čo najlepšie. Za spoločnosť Xella boli v porote Igor Puvák a Peter Baláži.


Sdílejte tento článek

.