Newsroom

Športové centrum Aircraft

Objekt športového multifunkčného centra s ostatnými budovami v areáli výrazne architektonicky nesúvisí, ale z urbanistického hľadiska dotvára celý koncept.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

„Objemovo kompaktná hmota pozostáva z dvoch krídel s vnútorným átriom, ktoré zabezpečuje prestup prirodzeného svetla a exteriéru do vnútornej dispozície. Hmota krídla sa nad hlavným vstupom dvíha, čím prirodzene prekrýva nástup do objektu,“ hovorí architekt Martin Nedoba. Na vstupnom podlaží východného krídla je umiestnených niekoľko prenajímateľných priestorov, squashové ihriská a samostatný prevádzkový celok vitálneho sveta so suchými a parnými saunami. „Predpokladáme, že kombinácia aktívneho oddychu a relaxu v odľahlej tichej časti prinesie stavbe atraktivitu a obľubu u všetkých vekových kategórií,“ dodáva architekt.

Viacúčelovú športovú halu architekti navrhli na druhom nadzemnom podlaží. Priestory druhého nadzemného podlažia západného krídla budú slúžiť fitnessu a výuke bojových umení. Ďalšie fitnesscentrá a spinningové štúdio nájdu klienti aj na treťom nadzemnom podlaží. V podzemí objektu je navrhnutých približne 207 parkovacích miest. Práve tu sa na zateplenie stropov garáží použili tepelnoizolačné dosky YTONG Multipor, ktoré spĺňajú nielen tepelnoizolačné atribúty potrebné pre multifunkčné centrum, ale boli najvhodnejšie na použitie aj z hľadiska nehorľavosti. Tepelnoizolačné dosky Ytong Multipor majú minerálne zloženie, neobsahujú vlákna, sú masívne a napriek tomu tepelne izolujú. Okrem toho sú nehorľavé, stabilne držia formu, odpudzujú vodu a sú odolné aj voči tlaku.


Sdílejte tento článek

.