Newsroom

Spoločnosť Xella sa opäť aktívne zúčastní tohtoročného BIM DAY 2023

Už dvanásty krát prinesie októbrová konferencia BIM DAY (18. a 19. októbra 2023 v priestoroch Clarion Congress Hotel Prague) aktuálne trendy a informácie z oblasti digitalizácie a informačného modelovania budov. Aktívnym účastníkom tohto ročníka bude aj spoločnosť Xella, ktorá bude v rámci svojho stánku na BIM Markete prezentovať svoj koncept digitálneho plánovania Xella blue.sprint.

Petra.Cleary •

Moderný koncept Xella blue.sprint predstaví v rámci BIM Marketu Ing. Tomáš Dokoupil, BIM Manažér pre Xella CZ a Xella Slovensko spolu s Ing. Tomášom Spustom a Ing Liborom. Štvrtlíkom, BIM koordinátormi pre Xella CZ a Xella Slovensko. Zástupcovia spoločnosti Xella budú na konferencii prezentovať, ako Xella v úlohe výrobcu stavebného materiálu využíva digitálne dvojčatá stavieb pri príprave cenových ponúk. Ponúknu tiež náhľad na použitie skriptov pre tvorbu vzorových rozvrhnutí stien pri využití veľkoformátových murovacích blokov a ich zobrazení pomocou rozšírenej reality v Hololens okuliaroch a na mobilných zariadeniach. Súčasťou prezentácie na stánku budú aj ukážky už realizovaných či práve prebiehajúcich stavieb z materiálov Ytong, Silka a Multipor.

Aj tohtoročný ročník bude, podobne ako vlani, dvojdňový a bude orientovaný na prax. Okrem toho predstaví novinky z celého sveta a zameria sa na vízie, smerovanie a budúcnosť BIM. Porovná vývoj informačného modelovania stavieb u nás aj za hranicami. Poprední odborníci z ČR i cudziny predstavia hlavné prínosy a zaujímavé projekty BIM. Program konferencie doplní moderovaná diskusia zástupcov verejného a súkromného sektora, workshopy a tiež BIM Market, kde vystavovatelia odprezentujú aktuálne trendy v informačnom modelovaní stavieb.

12. ročník odbornej konferencie BIM DAY organizuje Odborná rada pre BIM, z. s. (czBIM), ktorej riadnym členom je aj spoločnosť Xella CZ. Viac informácií o BIM DAY a BIM MARKET 2023 nájdete na http://www.bimday.cz.


Sdílejte tento článek

.