Newsroom

Rýchlosť výstavby z Ytongu ocenil aj developer projektu Panské Lúky

Projekt Panské Lúky v obci Malá Ida neďaleko Košíc pozostáva zo 16-tich samostatne stojacich prízemných rodinných domov a prináša moderné bývanie v príjemnom a tichom prostredí v blízkosti lesa. Investorom a developerom je spoločnosť ALPINE PROPERTY s. r. o. zo sídlom v Malej Ide.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Obvodové steny a priečky rodinných domov sú z pórobetónu Ytong, ktorý si developer vybral pre jeho precíznosť a rýchlosť výstavby, prednosťou boli aj služby zo strany spoločnosti Xella Slovensko: od projektu až po priebeh výstavby.

Projekt Panské Lúky ponúka domov pre každého, kto hľadá bývanie v novostavbe v dostupnej lokalite. Typizované rodinné domy na parcelách s veľkosťou cca 600 m2 sú moderné novostavby s praktickou dispozíciou, priestrannými terasami s orientáciou obytných častí na južnú stranu. Projektované domy sú v bezprostrednej blízkosti golfového ihriska a lesa vhodného na prechádzky, cykloturistiku a rekreačný beh. V domoch s dispozíciou 4+kk a zastavanou plochou 170 m2 sú okrem spálne so šatníkom a kúpeľňou a dvoch detských izieb aj sklad, technická miestnosť, ďalšia kúpeľňa. Z veľkej obývacej miestnosti s jedálňou a kuchynským kútom je prístup na terasu domu.

Malá Ida je svojou polohou a bohatou občianskou vybavenosťou jednou z najzaujímavejších rezidenčných oblastí v okolí Košíc

Je vzdialená kúsok od centra Košíc, neďaleko je obchodné centrum, nemocnica v mestskej časti Košice Šaca a rekreačná oblasť Bukovec. Širokej verejnosti je k dispozícii futbalové, detské, golfové a multifunkčné ihrisko a tenisové kurty. V obci je materská a základná škola, noví majitelia domov tu nájdu potraviny, športovo-relaxačné centrum, pivovar a reštauráciu.

Obvodové steny a priečky sú z pórobetónu Ytong

Obvodové pórobetónové murivo je z presných tvárnic Ytong hr.250 mm, steny sú zateplené kontaktným zatepľovacím systémom EPS hr.200 mm, vrchnú vrstvu tvorí silikónová omietka v kombinácií s dreveným exteriérovým obkladom. Vnútorné priečky sú vymurované z presných pórobetónových priečkoviek Ytong hr.125 mm, povrchy stien sú zo sadrovej omietky.

Ing. Marek Eliáš, MBA, majiteľ developerskej spoločnosti ALPINE PROPERTY, s.r.o. k projektu hovorí: „Dlho som hľadal lokalitu, ktorá by ponúkla výhody života v meste a života v prírode. A práve pozemky v obci Malá Ida spĺňali obidva atribúty, to znamená, že je to miesto, kde to máte do centra mesta sedem kilometrov a pritom ste obklopený prírodou, ponúkajúcou široké možnosti športového vyžitia. Radosť mi robil aj stavebný materiál: mám veľmi rád precíznosť a Ytong je materiál, ktorý tomu 100% odpovedá: presne sa s ním muruje a je s ním veľmi dobrá manipulácia. Medzi hlavné dôvody pre voľbu Ytongu ako stavebného materiálu nášho projektu Panské Lúky patrila určite rýchlosť výstavby, spracovateľnosť a opracovateľnosť, pre mňa zohrávala dôležitú úlohu aj farba materiálu. Pri hrubej stavbe podčiarkuje biela farba Ytongu hmotové vyniknutie domov. Pozitívne sú aj moje skúsenosti z výstavby. Jednak z prístupu spoločnosti Xella už od projektu, ocenil som aj služby, ktoré nám boli ponúknuté. Spoločne sme diskutovali dispozičné riešenia s cieľom postaviť stavbu čo najpresnejšie a s minimom odpadu, v úvahu sme tiež brali objem a dostupnosť materiálu.“


Sdílejte tento článek

.