Newsroom

Poznáme víťazov výtvarnej súťaže na tému „Výnimočná škola“

2. februára 2023 popoludní zasadala na Fakulte architektúry a designu STU v Bratislave odborná porota, ktorá z vyše 500 výtvarných prác, ktoré do výtvarnej súťaže projektu DETI A ARCHITEKTÚRA poslali učitelia a rodičia žiakov základných škôl, ZUŠ a 8-ročných gymnázií, vybrala 21 prác na ocenenie.

XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Veľký počet krásnych a kreatívnych výtvarných prác organizátorov veľmi potešil a porota, zložená z členov OZ EUROARCH, ktoré je organizátorom projektu a zástupcov hlavného partnera a partnerov a podporovateľov projektu, mala naozaj náročnú úlohu.

Deti ukázali vo svojich výtvarných prácach, ako si oni predstavujú výnimočné školy

A fantázia našim deťom rozhodne nechýba. Porota udelila päť hlavných cien, okrem nich aj jednu špeciálnu cenu, mimoriadnu cenu poroty, cenu organizátora, cenu autorky projektu a cenu hlavného partnera. Jedenásť cien vybrali partneri a podporovatelia projektu.

Spoločnosť Xella Slovensko podporuje projekt „Deti a Architektúra“ v rámci svojho programu spoločenskej zodpovednosti

„Jedným z projektov, ktoré v rámci spoločenskej zodpovednosti podporuje spoločnosť Xella Slovensko, sú aj aktivity bratislavského občianskeho združenie EUROARCH. Najznámejším projektom združenia, ktorý systematicky realizuje od roku 2015, je projekt DETI A ARCHITEKTÚRA. Autorkou projektu je Ing. arch. Darina Lalíková, CSc., autorka knihy pre deti o architektúre “Ikony architektúry…čo by deti mali vedieť o slovenskej a svetovej modernej architektúre,“ hovorí Silvia Frimmelová z oddelenia marketingu spoločnosti Xella Slovensko a dodáva: „Bolo radosť byť členkou poroty tejto krásnej súťaže, navyše som ako zástupkyňa podporovateľa mohla vybrať pre cenu partnera jednu z prihlásených prác. Za našu spoločnosť som vybrala obrázok 13-ročnej Soni Lánikovej zo súkromnej základnej umeleckej školy Lozorno s názvom Škola z písmen.“

Srdečne gratulujeme víťazom, ktorí sa môžu tešiť 21. apríla 2023 na 2-dňový výlet do Bratislavy

Tento deň sa uskutoční slávnostná vernisáž a tematická vychádzka po architektúre Bratislavy. Na výlet do Bratislavy sa môžu tešiť deti z celého Slovenska, keďže vo výtvarnej súťaži získali ocenenia žiaci napr. zo ZUŠ Spišské Podhradie,  STUS Stará Ľubovňa, ZŠ Žilina, STUŠ Podolínec, ZŠ Skalica, ale aj žiaci z Malaciek, Prešova, Leopoldova, Pružiny, Ružomberka, Košíc, Dubnici nad Váhom, Lozorna a Humenného.

Kompletné výsledky výtvarnej súťaže sú zverejnené na www.detiarchitektura.sk.


Sdílejte tento článek

.