Newsroom

On-line konferencia odborníkov Xella Dialog už tradične predstaví novinky a služby pre ľahké projektovanie a realizáciu stavieb

Dva posledné ročníky, organizované formou on-line konferencie, sa stretli s úspechom, preto sa aj tohtoročný Xella Dialog 2022 uskutoční touto formou. Stačí sa zaregistrovať a v utorok 18. októbra 2022 od 10.00 hod. sa odkiaľkoľvek prihlásiť.

®
®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

V jej priebehu predstaví spoločnosť Xella formou štyroch príbehov rôznych typov stavieb, ako ušetriť pri stavbe rodinného domu a aké sú predpoklady úspechu developerských projektov rodinných domov. Tretí blok sa zameria na prípravu projektu a výstavbu bytových domov, v štvrtej časti programu budú mať účastníci príležitosť zoznámiť sa so špecifickými technickými riešeniami pre polyfunkčné a nebytové objekty.

Konferencia Xella Dialog je stretnutie, ktoré každoročne organizuje spoločnosť Xella pre odborníkov z oblasti stavebníctva a projektovania. Zástupcovia spoločnosti Xella spoločne so svojimi hosťami na nej formou prezentácií, reportáží a rozhovorov predstavujú súčasný sortiment výrobkov a služieb v podobe, ktorá reaguje na súčasné trendy a potreby profesionálov v odbore stavebníctva. Vďaka on-line platforme sa do priebehu konferencie môžu v jej priebehu zapojiť aj všetci registrovaní účastníci.

Forma on-line konferencie sa nemení, rovnaký zostáva aj hlavný cieľ: predstaviť atraktívnou a zrozumiteľnou cestou široký sortiment výrobkov a služieb našej spoločnosti a uľahčiť tak našim partnerom projektovanie a realizáciu stavieb,“ vysvetľuje vedúci marketingu Luděk Suchomel a dodáva: „Čo sa mení, sú témy a akcenty každého ročníka. Tento rok budú naši technickí odborníci a manažéri spoločne s hosťami prezentovať na štyroch typoch stavieb cestu k rýchlej, kvalitnej a efektívnej výstavbe rodinných a bytových domov alebo polyfunkčných a nebytových objektov. Program je ako každý rok pestrý a som presvedčený, že opäť zaujme každého, kto s našimi stavebnými systémami pracuje alebo o nich uvažuje.

Materiály sa rýchlo vyvíjajú a orientácia pri výbere najlepšieho riešenia nie je jednoduchá. Aké produkty zvoliť a ako ich správne aplikovať v projekte, vysvetlí v rámci prvého bloku tohtoročného Xella Dialogu projektový manažér spoločnosti Xella Ing. Jakub Hergezel. Ako postaviť dom kvalitne a pritom úsporne povie účastníkom konferencie architekt a hlavný projektant ateliéru Harfen Ing. Filip Harvánek.

Predpoklady úspechu developerských projektov rodinných domov budú zaujímať najmä investorov, ale svoje si v druhej časti konferencie nájdu aj projektanti, architekti alebo zástupcovia realizačných firiem. Jednoduchosť, rýchlosť, efektivita a splnenie predpisov sú základom úspešných developerských projektov rodinných domov. Prezradíme, kde a ako sa to dá vďaka produktom a službám spoločnosti Xella dosiahnuť.

Kto by nechcel vedieť, ako lepšie projektovať a stavať bytové domy. Veľkoformátové produkty, digitálna podpora BIM a ďalšie služby Kompetenčného centra Xella sú kľúčom k možnostiam pestrého projektovania veľkých stavieb. Vytvorenie 3D modelu hrubej stavby, kontrola kolízií či optimalizácia konštrukcií je len začiatkom. Vyčíslením úspor na materiáli, počte pracovníkov či zisku väčšej podlahovej plochy to pokračuje. Výsledkom je optimalizovaný stavebný proces, ktorý vedie k skráteniu doby výstavby a tým aj vyššej ziskovosti projektu. Všetky tieto témy budú v strede záujmu tretieho bloku tohtoročného Xella Dialogu.

Vďaka svojim technickým parametrom sú produkty Ytong, Silka a Multipor vhodné na vysoké nároky, požadované v priemyselných a výrobných objektoch, obchodných centrách, administratívnych budovách či zdravotníckych zariadeniach. Ak hľadáte odpovede na otázky ohľadom špecifických technických riešení, ukážeme Vám v štvrtej časti konferencie príklady, ktoré sme partnerom navrhli.

Registrácia prebieha na webovej stránke www.xella-dialog.sk.


Sdílejte tento článek

.