Newsroom

Multifunkčný komplex Centrál

Multifunkčný komplex Centrál pozostáva z nákupného centra, moderných kancelárií, kvalitného hotela, Fitness & Spa, zeleného parku na streche nákupného centra a podzemného parkoviska

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Architektúra moderného multifunkčného komplexu citlivo nadväzuje na existujúcu zástavbu a prináša najmodernejšie a jedinečné riešenia mestského života. Dominantou Centrálu bude výšková budova o veľkosti 82,5 m určená pre administratívu. Nemenej významnou súčasťou komplexu bude nákupné centrum na 4 podlažiach, hotel spĺňajúci najmodernejšie štandardy, oddychový park na streche nákupného centra a Fitness & Spa s plaveckým bazénom.

Na stavbu komplexu sa okrem iných materiálov primárne použil stavebný materiál YTONG, ktorý v rámci zateplenia dopĺňa YTONG Multipor. „Investor si vybral YTONG kvôli rýchlosti a jednoduchosti výstavby, takmer bezodpadovej technológii murovania a presnosti muriva, ktorá sa prejavila na nízkej spotrebe omietok. Multipor má prednosti v rýchlosti realizácie vďaka jednoduchému lepeniu bez kotvenia, v šetrení nákladov bez dodatočných povrchových úprav, vo veľmi dobrých technicko-fyzikálnych vlastnostiach, v požiarnej odolnosti, v odolnosti voči nasiaknutiu a dlhej životnosti,“ ozrejmuje odborný poradca pre YTONG, Ing. Marek Havier.

Celkovo sa doposiaľ na stavbu multifunkčného komplexu Centrál použilo 390 paliet obvodových tvárnic YTONG P4-500, čo predstavuje plochu viac ako 2 100 m2. Na priečky a obmurovky sa použili tvárnice P2-500 a P4-500 rôznej šírky, pričom spolu je to viac ako 800 paliet bieleho pórobetónu. S Multiporom rôznej šírky sa zateplila plocha o rozmere viac ako 14 500 m².


Sdílejte tento článek

.