Newsroom

Kondominium Bojnice

Pozemok projektu je situovaný v tichom a príjemnom prostredí historického a kúpeľného mesta Bojnice, v tesnej blízkosti centra, ktoré sa preslávilo romantickým zámkom, najstaršou a najrozľahlejšou ZOO na Slovensku, vyhľadávanými liečebnými kúpeľmi.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Lokalita Kondomínia

Nadčasové architektonické riešenie je zakomponované do pokojného prostredia, kde areál Kondomínia vytvára ucelenú architektonicko – urbanistickú kompozíciu s odpočinkovými plochami a zeleňou. Celková zastavanosť je iba 40%, čo predstavuje veľkú plochu zelene s pôvodnými stromami a záhradnú architektúru doplnenú chodníkmi a odpočinkovými lavičkami. Kondomínium Bojnice poskytuje bývanie v luxusných apartmánoch s rozsiahlymi terasami orientovanými na juh – vo vile A sa nachádza 9 bytov, vo vile B 7 bytov. Terasový dom C (vila C) ponúka 13 bytov a je rozčlenený do štyroch klesajúcich celkov s terasami orientovanými na východ a juh. Byty na úrovni terénu majú vlastné terasové záhrady a nachádzajú sa na pozemku o rozlohe približne 6 000 m². Všetky tri vily majú samostatnú dopravnú obsluhu a oddelený vjazd do chránených parkovacích garáží z verejnej komunikácie.

Kondomínium prináša do regiónu Bojníc prvky modernej architektúry, citlivo ich vnáša do prostredia tak, aby nenarušili pôvodný ráz územia. Kombinácia dreveného obkladu na fasáde v kontraste s čistými bielymi stenami, veľké presklené plochy s južne orientovanými terasami celodenne zaliatymi slnkom predurčuje tento projekt k vytvoreniu príjemného prostredia pre budúcich obyvateľov v exkluzívnej lokalite v blízkosti Bojnického zámku. Spoločnosť Tech Reality, ktorá má dlhoročné skúsenosti v oblasti realitného trhu na Hornej Nitre, premietla svoje doterajšie skúsenosti do vlastného investičného zámeru Kondomínium. Autori projektu Kondomínium, architekti Ziaťko, Beňuška, Topinka, známi nielen na Slovensku, vytvorili atraktívny projekt, v ktorom sa im podarilo spojiť jedinečnosť prostredia s nadštandardnými požiadavkami investora Tech Reality, so zachovaním pôvodného charakteru riešeného územia.


Sdílejte tento článek

.