Newsroom

Ďalšie školenie Školiacej akadémia Xella sa uskutočnilo v Zemianskych Kostoľanoch

Vo štvrtok 1. decembra 2022 sme usporiadali pre pracovníkov firmy LTO Trade v Zemianskych Kostoľanoch ďalšiu akciu z našej Školiacej akadémie Xella. V centre pozornosti bola veľkoformátová výstavba a práca s pórobetónovými tvárnicami Ytong Lambda YQ 450 mm.

®
®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

„Jednovrstvovému murovaniu sme sa venovali z toho dôvodu, že z týchto tvárnic budú účastníci školenia stavať projekt apartmánových domov a my sme im chceli ukázať, ako sa s tvárnicami Ytong Lambda YQ zakladá prvý rad muriva a rohy. Záujem vzbudili aj ukážky práce s veľkoformátovými tvárnicami Ytong a Silka. Stretnutia sa okrem zástupcov Xella Slovensko zúčastnilo 10 murárov a z fotografií je zrejmé, že ich školenie bavilo a že to bolo stretnutie nielen užitočné, ale aj príjemné.“ hovorí Ing. Peter Baláži, technický poradca Xella Slovensko pre Bratislavský kraj.

Školenia Školiacej akadémie Xella nie sú určené iba murárom

Naopak, vítaní sú na nich všetci, ktorí sa zaujímajú o inovatívne a efektívne riešenia výstavby s materiálmi Ytong, Silka a Multipor. Radi tu privítame aj developerov a ďalších profesionálov z oboru stavebníctva. Cieľom akadémie je všetkým záujemcom bližšie predstaviť hlavne strojové murovanie a ukázať im, že systémové veľkoformátové výrobky spoločnosti Xella zaručujú rýchle a hospodárne stavanie stien budov s minimálnym počtom pracovníkov.

Okrem veľkoformátovej výstavby sa venujeme aj aktuálnym potrebám účastníkov – jednovrstvové murovanie s tvárnicami Ytong Lambda YQ zaujíma čím ďalej tým viac murárov a developerov a podobne ako na školení pre LTO Trade sa mu určite budeme venovať aj na ďalších akciách.

Samotné školenie začína školením BOZP, potom nasleduje teoretická časť, po nej praktická časť a na záver je, ak je záujem, prehliadka závodu. Bezplatným obedom školenie končí. Teoretická prednáška je tzv. „ušitá“ na mieru podľa toho, ktoré výrobky zo sortimentu Xella Slovensko zákazníka zaujímajú. Môže to byt samostatne Ytong Jumbo, Silka Tempo, priečkové GHT panely alebo komplexne pre všetky typy materiálov. V rámci praktickej ukážky si zákazníci podľa záujmu sami vyskúšajú prácu s minižeriavom a veľkoformátovými výrobkami a ďalšími stavebnými prvkami zo sortimentu spoločnosti Xella Slovensko.


Sdílejte tento článek

.