Newsroom

75 projektov potvrdilo výrazný záujem o XXIX. ročník Medzinárodnej študentskej súťaže.

Do súťaže, ktorá vytvára platformu pre kreatívnu konfrontáciu architektonických a dizajnérskych ideí a myšlienok sa v tomto roku zapojilo unikátnych 75 projektov. Študenti a študentky, či už individuálne alebo v pracovných kolektívoch, majú možnosť predstaviť svoje vízie a myšlienky a takto pomôcť zamyslieť sa nad možným rozvojom jedinečnej lokality na území Tatranského národného parku, v centre najstaršej tatranskej osady.

silvia.frimmelova •

 

Zadanie sa  zaoberá priestorom legendárneho amfiteátra, vybudovaného v 50 rokoch 20. storočia účelovo k vystúpeniu súboru Alexandrovovcov s kapacitou 5 000 miest na sedenie  Areál sa nachádza v turisticky atraktívnej lokalite Starého Smokovca. Uvažuje o jeho využití a hľadaní možností, ktoré ponúka tento atraktívny pozemok.

Vybrať víťazov bude pre porotu, ktorá bude zasadať v dňoch 16. a 17. apríla 2024 v Starom Smokovci, nesmierne náročná a zároveň zodpovedná úloha. Vysoký počet súťažných prác svedčí o živom záujme študentskej komunity angažovať sa pri tvorbe verejného priestoru.

Tešíme sa, že budeme môcť opäť vidieť inovatívne riešenia a nápady mladých tvorcov a ich odvahu prezentovať svoje myšlienky a vízie. Takéto veľké množstvo prác nás napĺňa radosťou a nádejou do budúcnosti ďalších architektonických súťaží Xella.


Sdílejte tento článek

.